User Tools

Site Tools


wiki:en:ncedit9:introduktion

Introduktion

Användarvänligt

Använder alla Windows standard funktioner såsom klipp och klistra, “dra och släpp” o.s.v. detta gör det mycket enkelt att t.ex. redigera flera program på en gång.

Nc anpassad editering

  • Redigeringsfunktionerna är speciellt anpassade för redigering av NC-program. Färglägga programmen med egen definierade färger, t.ex. låta alla block som innehåller verktyg vara röda så att de syns lättare.
  • Uppackning av program för att göra det mera lättläst, d.v.s. ett mellanslag läggs in mellan alla värden i programmet.
  • Omnumrering av program för både vanliga ISO program eller Heidenhain dialog
  • Upp till 32 Mb stora NC-program kan enkelt hanteras
  • Verktygslistor kan med en enkel knapptryckning skapas för dokumentation av programmet, kommentarer och enkla ställ - instruktioner läggs till om så önskas.
  • Flera program kan redigeras samtidigt, klipp och klistra mellan programmen.

Kommunikation

NcEdit har integrerad kommunikationsdel som är speciellt anpassad för överföring av NCprogram. Anslut enkelt upp till olika 4 CNC till en och samma PC via PC:s standard kommunikations portar. Önskas flera portar så kontakta Stella Data AB.

Organisera dina NC-program

Använder Windows långa filnamn i 95 / NT 4.0 som klarar upp till 255 tecken, inga fler DOS 8.3 begränsningar. Egna definierade filtyper kan anges i Windows så att Du enkelt kan dubbelklicka på filnamnen i utforskaren, alternativt 'dra och släpp'.

Programbibliotek

En inbyggd programvals funktion gör det enkelt att välja program. Du kan gruppera programmen i olika bibliotek för t.ex. kund, maskin, detalj. När ett program skall väljas kan de första blocken i programmet och/eller första parenteserna i Nc-programmet visas..

Utskrifter

Snygga utskrifter av Nc-program eller hela programbibliotek kan göras med en enkel knapptryckning. All parenteser kan t.ex. skrivas ut med fet stil Datum antal sidor samt utskriftsdatum skrivs alltid ut

Tilläggsprogram

  • Helix gängfräsning, för att skapa program för gängfräsning med antigen G1 koder eller G2 / G3.
  • Trigfix, geometriberäkning,som automatiskt infogar de beräknade värdena som ISO kod i programmet
wiki/en/ncedit9/introduktion.txt · Last modified: 2018/02/20 10:17 (external edit)