Använder en Windows standard öppnadialog istället för NcEdit's filväljare.
Aktiveras denna så kommer första
parentesen i varje NC-program att
visas i filvalsrutan
Notera: Beroende på hur många
filer som finns i varje mapp samt
hur snabbt nätverk/dator som
används så kan det ta lång tid
innan alla parenteserna avsökts.
Avgör hur filvalsrutan skall visa filnamnen, normalt används 'dator sortering' d.v.s. 100 kommer före 20. Markeras denna så sorteras fillistan efter det faktiska värdet Denna fungerar endast då filnamnen innehåller siffror.
Om datorn inte är så snabb eller man har ett långsamt nätverk så kan det ta ’lång’ tid innan alla filnamnen visas, så denna funktion är till för att snabba upp filvalet i de fall man vet hela eller del av ett filnamn Är denna markerad så kommer samtliga NC-program att visas så fort ett bibliotek väljes. Är den ej är markerad så måste ett urval först göras, t.ex. anger man 1234 så visas endast de filnamn som innehåller just 1234.
Om denna aktiveras kommer programväljaren ihåg sökningar mellan varje gång den visas
Aktiverar stigande sortering som förinställt istället för fallande.
Här kan man välja vilken kolumn programväljaren ska sortera som förinställt.
Avgör hur NC-programen skall sparas på en hårddisk. UNIX system har annorlunda radslutstecken, enbart LF , Windows baserade system använder CR & LF i slutet på varje rad. Bocka för denna om NC-programmen skall sparas på en UNIX baserad server. När NcEdit öppnar ett NcProgram så kontrolleras automatiskt vilket radslutstecken som används.
Gör att kommatecknet på det numeriska tangentbordet blir punkt.
Gör att det inte går att skriva in små bokstäver ( gemener ) utan allting blir stora (VERSALER) De flesta styrsystem kan ej hantera små bokstäver